Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta ääriliikkeet

Äärioikeisto varasti etnofuturismi-termin


Perussuomalaiset nuoret ovat radikalisoituneet, minkä media toi taannoin esille. Vuodesta 2017 Virossa on järjestetty pohjoismaisen äärioikeiston Etnofutur-nimistä tapahtumaa, johon persunuoret ovat myös osallistuneet.


Tämä nimitys on väärä: se on käytännössä sama kuin vakiintunut taidepiirien ja tieteen termi etnofuturismi, jolla ei todellisuudessa ole mitään tekemistä äärioikeiston ideoiden kanssa. Se on jokseenkin päinvastainen aate kuin äärioikeiston pitkälti kuvitteelliset etnonationalismi tai rotuopit. 

 

Ajankohtainen painajaisnäky 1930-luvulta

Sinclair Lewis – USA:n ensimmäinen Nobel-kirjailija – julkaisi vuonna 1935 yhteiskuntakriittisen romaanin It Can’t Happen Here, jossa on paljon yhtymäkohtia Yhdysvaltojen nykyiseen tilanteeseen. Sen lukeminen samaan aikaan Donald Trumpin ja Kim Jong-unin romanssin puhkeamisen kanssa on aika hämmästyttävä ja ahdistava kokemus.

Venäjästä, nationalismista ja äärioikeistolaisuudesta

Olen lukenut viime päivinä kaksi kiinnostavaa ja toisiaan täydentävää kirjaa, jotka tarjoavat hyödyllistä lisävalaisua Venäjän nykytilanteeseen ja maan johdon kansainvälisiin yhteyksiin.

Mikä Venäjä, kuka on venäläinen?

Julkaise syötteitä