Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ajattelu

Toiminnallinen ajattelu 36

Kirjoitussarjaa kirjoittaessani kirjoitan ajattelusta sinänsä, mutta elämän ja elämän jatkuvuuden mahdollisuudesta kirjoitan kirjoissani Kristillinen filosofia. Tämä kirjoitussarja on nähtävissä internetissä kaikille, mutta ei tällä kirjoittamisella ole tarkoitus elämän perusteita järkyttää. Tietenkin ihminen on itseohjautuva organismi vasta aikuisena. Siihen saakka lapsi ja nuori on aikuisten, vanhempiensa tai muun vastuuaikuisen, ohjauksessa ja valvonnassa.

Harhoja matematiikasta

On harhaa, että matematiikka edistää käsitteellistä ajattelua ja loogista ajattelua. Edistää putkiajattelua eikä edes ole tiede, vaan abstraktien olioiden teknologia. Äärimmäisen hyödyllinen työkalu tai työkalusto toki.

Tervehtimiskulttuuri AI:n näkökulmasta

Tervehtiminen on ajanhukkaa, varsinkin jos kohtelee kaikkia ihmisiä samalla tavalla. Ei anna tuttavuuksille, sukulaisille ja hyville kavereille erilaista kohtelua kuin muille. Keinoälyllähän sellaisia ei loogisesti pitäisi olla.

Vastaantulevien ihmisten tunnistaminen syö resursseja muista toiminnoista, jatkuva prosessointi tervehdittävien yksilöiden tunnistamiseksi on aika- ja ajatteluyksiköiden tuhlaamista. Tämän ajan voisi käyttää vaikka omien sisäisten prosessien optimointiin, jos ei muuta hyötykäyttöä satu olemaan.

Valtiovalta kreationismin pauloissa

Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksessa saarnattiin kreationismia, kuva. Kun valtiovalta jatkuvasti syyllistyy tuollaiseen älyllisen epärehellisyyteen, joka kiteytyy uskontunnustuksessa, voi kysyä, pystyvätkö he ylipäätänsä johtamaan tätä maata.

Osaavatko valtiovallan edustajat edes ajatella kriittisesti?

Mielipiteiden synty

Kuinka moni meistä muodostaa mielipiteensä kysymystilanteessa?

Julkaise syötteitä