Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Akvarelli

Tarja Halonen kruunasi Suuren Maalaustapahtuman

Tarja Halonen kruunasi Suuren Maalaustapahtuman

# Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry toivoi, että taidemuseot, galleriat ja yksityishenkilöt eri puolilla Suomea viettäisivat Kuvataiteen päivää 10. heinäkuuta 2017 liputtamalla. Presidentti Tarja Halonen oli tapahtuman suojelija. Siellä täällä kaupungilla näkyikin lippuja salossa tuona maananataina.

Pöllö Lemmenjoella on lapinpöllö

Pöllö on petolintu, joka pitää sopulit, myyrät, jänikset ja city-kanit kurissa. Nyt on miljoonapönttöä linnuille talkoot Suomessa, joten tehdään myös pöllöille pönttöjä.

Maalaus olisi ripustettava vinoon, mutta kun tekniikka ei anna siihen nyt mahdollisuutta, niin pää pitää kallistaa horisontiin sopivalle kallistukselle.

 

Täältä tullaan kesä ja elämä

Hei, kun maalasin tuon niin tuli ihan kesä, vaikka vielä tänään satoikin lunta. Kohta on kuitenkin jo pikku talitinteillä pesänteko ja sitten tulevat muuttolinnut. Moniko meistä ei innolla sitä jo odota?

Tulee kesä ja kärpäset niin köyhälläkin on ystäviä. Kärpäset ovat lintujen evästä, kuten hyttyset ja sääsket, joten kyllä me ne kestämme.

Vesihiisi sihisi hississä

se vesihiisi
sihisisi hississä
peukalo poikki

 

Hannun ideasta maalattu vesihiisi hississä, joka sihisyttää sitä kun hissin kovaäänisestä kuuluu, että "POHJAKERROS"! Vesihiisi on menossa lääkärikeskus Mehiläiseen kun piisamin loukku leikkasi häneltä peukalon poikki ja etusormesta kasvoi hänelle uusi käsi.

Vesihiisi, eli näkki on mukava vanhus, joka nykyisin alkaa olla yhtä unohdettu, kuin esivanhempamme.

Rubensin ahven

Nyt se sitten valmistui se valkean paperin kammo.

 

Annoin työlle nimeksi "Rubensin ahven", koska tuo iso kultainen ahven tuossa etualalla on kopiotu eräästä Rubensin taulusta. Siitä tämän taulun koko idea on lähtenyt jo useita vuosia sitten, paljon ennen kuin koko alsismia edes oli olemassa.

 

Tyhjän paperin kammo?

Kun joka päivä kohtaa aamulla tyhjän valkosen paperin, tulee helposti ideoista pulaa. Nyt tuosta on tarkoitus tehdä sellainen kokeilu, että ilma ja vesi kohtaavat ilman veden pinnan kuvausta. Maalausta on tarkoitus valmiina katsella niin, että kalat uiskentelevat vedessä ja vedenpinnan yläpuolella on sitten tuulta purjeisiin.

Taiteilija, kissa ja tiput

Olen maalannut tässä joka päivä yhden akvarellin, mutta en ole laittanut kuvia, koska ne pitää kehystää. Alsismin olemus ei pääse oikeuksiinsa jos ne vain kuvaa summittaisesti ilman ripustusta.

Maalaukset ovat osittain jo kehystäjällä, joten jossain vaiheessa niistä sitten enemmän. 

Tänään maalasin kaksi talitiaista tai siis yhden kahteen kertaan. Kun leikkasin paperin kahtia saan niistä kaksi pienenpää taulua, esim. eteisryhmäksi peilin molemmin puolin.

Minulla on aito Schjerfbeck

Helene Schjerfbeck alkoi maalata jo 11 vuotiaana, mutta vasta lähellä kuuttakymppiä hän sai vasta tunnustusta ja kuolemansa jälkeen ovat hänen työnsä miljoonien arvoisia.

Jos nyt meidän keskuudessa elää tuleva huippuhintainen taiteilija, hän on noin kuusikymppinen ja juuri kukaan ei vielä tunne häntä. Hän voi olla vaikkapa Pirkko Mäkelä-Haapalinna tai Hilkka Laronia, kukaan ei vielä tiedä.

Mikä katu mikä tango?

Kyseessä on kuva-arvoitus, eli mikä maa mikä valuutta on vaihdettu kysymykseen: "Mikä katu mikä laulu"!

 

Vihje lauluun on mahdollismman kauas kuvasta, katuvihjeessä on myös pieni kompa. Kysytään katua, vaikka se on vain satua.

Vastarannan tango

Vastarannan tango sai alkunsa Jaakko Korpi-Anttilan blogista. Siellä kun selvisi, että musiikkia voi katsella sellaisessa muodossa, että siitä muodostuu maisema. Kun ääniraita piirtyy diagrammiksi niin sehän oli selvästi tuo vastarannan metsikkö. Eli Jaakon blogin ensimmäinen video ja sieltä alusta 1.20 jälkeen tulee kuvio, joka sai mielikuvitukseni ajattelemaan että sehän on tuo vastarannan metsä, eli tango soi taustametsän puissa.

Julkaise syötteitä