Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Autoilu

Volga-21

Meitä on moneksi ja minä yksi heistä. Jostain ihmeen syystä olen aina ollut kiinnostunut neukkutekniikasta. Eräs syy siihen lienee se tosiasia, että moinen harrastus on aika halpa, hauskuuden ohella. Elämämatkani varrella on ollut Ural-kuorma-auto, pönttö-UAZ ("buhanka"), lukematon määrä latukoita, jokunen mosse ja kotona on nytkin pari neukkutraktoria. Jossain vaiheessa piti saada Volga-21 (tuo Suomessakin 1960-luvulta tuttu maalaistaksi "peuranokkavolga").

Jag har köpt en begagnad bil från Sverige

Det var roligt och jättekul! Suvun Oulun puoleinen nuoriso on tullut siihen ikään, että on saatu ajokortti ja sen seurauksena oma ajoneuvo olisi tarpeen. Koska meille kaikille näitä rahareikiä on tarjolla jo aivan riittävästi, niin (näin suuren hankinnan kynnyksellä) tällaisen vanhemman sukulaismiehen elämäkokemuksella on omaa käyttöarvoansa. Etenkin kun omat eläkevuodet antavat siihen runsaasti aikaa ja mahdollisuuksia.

Mielensäpahoittaja auton etuvalon polttimoa vaihtamassa

Olen tätä aiemminkin ihmetellyt, mutta jälleen tuli eteen sama ongelma auton polttimon vaihdon kanssa. Mikä hemmetin sadistijoukko suunnittelee noita ajovalojen polttimoiden kiinnityssysteemejä? Ja kuinka suurimmassa osassa vaihto voi olla yhtä helvettiä ainakin tällaiselle "pikkukäpäläiselle" hemmolle.

Muna- ja pakosarjoista

Vaikkei aiheeseen ehkä mitenkään liitykään, niin muistan miten Neuvostoliiton vierailullani opas kertoi, että neuvostolääkärit olivat todenneet purukumin haitalliseksi terveydelle ja siksi purukumia ei ollut myynnissä Neuvostoliitossa. Tulipahan kuitenkin mieleen.

Auton korjaaminen tankkaamalla

Kävin noin kolme viikkoa sitten Salossa, lähes 50 km matka, ja menomatkalla huomasin, että auto käyttäytyy oudosti. Nopeus laski ylämäessä eikä kaasupolkimella tuntunut olevan vaikutusta. Alkumatka Perniöön eli melko tarkalleen puoleenväliin oli sujunut ongelmitta. Vielä kiihdytys Perniön liikenneympyrän jälkeen sujui suunnilleen normaalisti. Neljännesmatkassa Strömman jälkeen olin ohittanut huvivenettä vetävän auton kakkosella ja kierrokset olivat nousseet johonkin 5 000 rpm:n paikkeille.

Robottiauton miljoona mailia

Robottiauton suuremmoisuutta perustellaan sillä, että koeajoissa on takana miljoona mailia. Tuo on matka, johon taksiautoilijat saattavat eläessään päästä. Parista kolarista on toisaalta vetää turha johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen.

Kannattaisi myös muistaa, että robottiautoilla on ollut tukenaan Googlen erikoiskartat, ei tavallinen navigaattorien kartta. 

Tässä teknologiaa maallikoille:

idea, demo, proto, tuote, tuoteperhe.

NYT OLLAAN VIELÄ TASOLLA DEMO/PROTO.

Vetävätkö merkkihuoltamot hintoja hatusta?

Sattuipa, että autoni etupyörät olivat roiskineet irti maalia siitä alhaalta korin kulmasta. Korjasin ja päätin ostaa suojaksi "roiskeläpät". Tuostakos soppa syntyi.

Surmanloukku

Tiesitkö että tyhjentynyt auton akku ja sähköinen ovien lukitus voi olla hengenvaarallinen yhdistelmä? En minäkään ennen näitä pakkkasia.

Kaikki alkoi siitä, että en saanut autoni ovia auki, en avaimella enkä kauko-ohjaimella. Avain kyllä pyöri lukkopesässä lyhyen matkaa, mutta ei tarpeeksi, jotta ovi olisi auennut. Pakkasta oli vielä reippaanlaisesti, joten ajattelin, että oven sisällä oleva mekannismi olisi jotenkin jäätynyt, joten jäin odottelemaan sisätilanlämmittimen vaikutusta vielä pariksi tunniksi.

Auton öljyn vaihto

Sain kutsun katsomaan, kuinka auton öljyn vaihto tehdään. Viime viikonloppuna katsoin, kuinka auton akut ladataan. Hyvä, sillä koskaan ei tiedä...

Viime viikonlopun hommeli oli helppo, mutta nyt en arvannutkaan, kuinka monimutkaisia ratkaisuja auton öljyfiltterin ja ja öljyn vaihdon eteen oli tämä ranskalainen firma tehnyt.

Haamu on kuskannu mua jo 10.000km

 

Käsittämätön juttu, mutta näin on päässyt käymään. Kaikkihan pitävät päivän selvänä, että sähköautolla ei tee mitään. Hitaita paskoja aina laturissa?

Some say, että toimivaa sähköautoa ei ole olemassa, joten tiedä sit, mikä mua on kuskannu tämän vuoden. Liekö itse vanha kunnon white Stigin haamu ollut puikoissa.

Julkaise syötteitä