Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Hitler

Olisiko uusi Hitler mahdollinen?

Uuden Hitler-kirjan takakannessa esitetään mielenkiintoinen kysymys: jos 2000-luvulla ilmaantuisi helppoja ratkaisuja ja selkeitä syyllisiä tarjoava karismaattinen vallantavoittelija, onnistuisiko hän yhtä hyvin kuin Adolf Hitler aikoinaan (Benjamin Carter Hett: Demokratian kuolema - Kuinka Hitler nousi valtaan, WSOY 2019).

Hyvä kysymys, kuten tavataan sanoa, kun ei tiedetä vastausta.

Hitler Mannerheimin kuokkavieraana

Kun Hitler oli lähtenyt Mannerheimin 75-vuotispäiviltä takaisin Saksaan 4.6.1942, Suomen herrat olivat äimän käkenä. Miksi Hitler tuli Suomeen keskellä sotaa? Eikö hän todellakaan vaatinut mitään?

Presidentti Rytikin ihmetteli Mannerheimille, tuliko Hitler Suomeen vain onnitellakseen marsalkkaa. Mannerheim kevensi tunnelmaa ja tokaisi: "Herra presidentti, onko syntymäpäiväni liian vähäinen syy korpraalille lentää onnittelemaan marsalkkaa?"

Hitlerin tabut - 28 pilleriä päivässä

Kun on lukenut uskomattoman kirjan Hitlerin huumeiden käytöstä, herää väistämättä kysymys, millaisten pillereiden ja piristeiden voimalla maailmaa nyt hallitaan. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentinvaalien kampanjat ovat niin rankkoja, että ei niitä seitsemänkymppinen vie läpi ihan kaurapuurolla ja kahvilla.

Julkaise syötteitä