Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Islam

Mikä monoteismissä niin hyvää?

Kolme ”suurta uskontoa”, kristinusko, islam ja juutalaisuus ovat yksijumalaisia, vaikka onhan kristinusko oikeastaan kolmijumalainen.

Yuval Harari toteaa viimeisimmässä kirjassaan mielenkiintoisesti:

Kohti Irania

Koitti taas se mahtava hetki vuodesta, kun aika ja rahani riittivät uuden lentolipun ostoon. Mikä onkaan mukavampi tapa aloittaa aamunsa, kuin matka kohti uutta ja tuntematonta! Tuoreinta matkaani edelsivät vieläpä ikuisuuden kestäneet opettajan opinnot, joita tuttavani kuvaili osuvasti elämänsä pisimmäksi ja haikeimmaksi vuodeksi. Nyt omista opinnoistani on onneksi jäljellä enää pelkkä gradun kirjoittaminen.

Islamin on länsimaistuttava

Jari Ehrnrootin kirja HYVINTOIMINTAYHTEISKUNTA tarjoaa paljon materiaalia oman ajattelun kehittämiseen. Kuvassa islamilaisen toisinajattelijan Hirsi Alin ajatuksia siitä, miten islamin olisi muututtava tullakseen moderniin maailmaan sopivaksi.  

Kohdan 4 jälkipuolisko tarkoittaa, että islamissa on asioita,  joista ei saa puhua.

 

Muslimi Ranskan presidentiksi

Eletään vuotta 2022. Ranskan presidentiksi on valittu Muslimiveljeskunnan Mohammed Ben Abbes. Ensimmäiset muutokset katukuvassa alkavat pian näkyä. Naisten pukeutuminen muuttuu.

Ranskan kirjallisuuden kuumin nimi Michel Houellebecq kuvittelee uudessa kirjassaan (Alistuminen, WSOY 2015), mitä tapahtuu, kun Ranska saa presidentiksi muslimin.

Houellebecq on hävytön, poliittisesti täysin epäkorrekti, sovinisti ja kyynikko, mutta loistava kirjailija. Hän vie tässä uutuudessaan lukijaa, myös minua, kuin pässiä narussa. Hän liioittelee ja viihdyttää, mutta panee myös ajattelemaan.

Julkaise syötteitä