Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Juomakulttuuri

Samovaari

Monilla on kotona neukkusamovaari, joko koristeena, vintin varastossa tai ehkä: oikeassa käytössä. Tula-kaupungissa tehdään niitä edelleen (venäläinen sananlasku: "Ei Tulaan samovaaria viedä") ja aivan toimiva käyttökampe se onkin. Sana samovaari (самoвар) tulee venäläisistä sanoista сам варить (keittää itse).

Kotioluen valmistusohje aloittelijalle - Eräs sellainen

Jonkin aikaa sitten kotioluen ja sahdin valmistusta opiskelin internetistä. Vasta mentorin löydyttyä sain käytännön niksit joidenavulla uskalsin lähteä koettamaan. Muutamien onnistuneiden satsien jälkeen halusin kirjoitella omanlaiseni ohjeistuksen muille mahdollisesti kiinnostuneille. Olkaa hyvä:

Perkolaattori - pulputuspannu

Makuasioista ollaan monta mieltä, mutta ainakin meillä vannotaan perkolaattorikahvin nimeen. Laitekeksintö on ikivanha, kuten tämä museoviraston historiikki todistaa. Muistan hyvin miten kiehtovaa oli 1950-luvun pikkupojalle katsella tuota pulputusta siinä läpinäkyvässä kannessa. Äidin perkolaattori oli sitä mallia, joka laitetaan hellan päälle. Nykyiset mallit ovat lähes aina sähkökäyttöisiä.

Macuá

Vuonna 2006 el macuásta tuli Nicaraguan kansallisdrinkki. Silloin Nicaraguan tunnettu likööriyritys ja muiden tunnettujen firmojen järjestämässä kilpailussa el macuá selviytyi voittajaksi.

Juoman nimi tulee paikallislinnusta (Panyptila cayennensis). El macuá kuuluu pääskysiin ja nicaragualaiset rakastavat laulunsa ja linnun nimi esiintyy monissa kansan tarinoissa.

Glögi

Yli vuosi sitten kirjoitin tänne ja espanjankieliseen blogiin suomalaisista juomista. Silloin vappu ja kesä olivat lähellä. Osittain sen takia keskityin kesäjuomiin ja glögi jäi kuin jäi kirjoituksen ulkopuolelle.

Änärimiehen juomapeli

Jääkiekkokausi on kuumimmillaan NHL:n huipentuessa pudotuspeleihin. Samalla myös kesä lämpenee ja suomalainen juomakulttuuri alkaa jälleen kukoistaa. Näitä kahta on harvoin yhdistetty toisiinsa, mutta nyt siihen on mahdollisuus!

 

Pelin säännöt:

 

Pelissä voi olla mukana useampia pelaajia. Tarvitset kuitenkin peliä varten shottilaseja sekä paljon juomista. Vaihtoehtoisesti voitte myös sopia muita tapoja nauttia shotteja. Peliä varten tarvitset myös yhden pätkän NHL-koostetta tai livepeliä (englanniksi!).

 

Julkaise syötteitä