Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kauneus

Rumuus ei ole vain katsojan silmässä, se on myös luojansa sielussa

Julkaisin jo alempana olevan postaukseni Facebookisssa, mutta julkaisen nyt myös blogikirjoituksena. Inspiraationa ollut Hesarin artikkkeli löytyy tästä linkistä:

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005986117.html.

Jotta pääsee lukemaan, pitää olla tilaaja.

Yksi kauneimmista lauluista elämässään kompastuneille - Rakastettu

Raavaankin hevimiehen silmät kostuvat kuunnellessani Juha Tapion laulua Rakastettu. Omien musiikkisuuntausteni ulkopuolelta kauniit ja oivaltavat lyriikat kiinnittävät usein huomioni. Alasti-klubilla haastattelujen ohessa Juha Tapio esitti tämän laulun ja se palautti mieleeni tämän yhden kaikkien aikojen hienoimmista lauluista elämässään kompastuneille tuoden lohtua, armoa ja toivoa selviämiseen. Jos tämän laulun sanoma toteutuisi läheisten ja myös yhteiskunnan taholta nousisi paljon nykyistä useampi polviltaan takaisin merkitykselliseen elämään.

Haikea rantahaitari

Tässä jonkinlaisena vastapainona (ja mikseipä menneen kesän muistoksi) ilahduttava kurkistus itänaapurimme rantamaisemaan, jossa Ivan ja Veronika viime heinäkuussa lauloivat parastaan. Laulun nimi on Полынь трава (koiruoho):

https://

 

Ivan Razumov:ista, joka kertoo olevansa "laulava hanuristi" (поющий гармонист), tässä rutkasti lisää.

Yleisestä ja yksityisestä muodosta

Harvasta kirjasta olen pitänyt niin paljon kuin Eldridgen Johdatuksesta taiteenfilosofiaan. Erityisesti sen pohdinnat muodon merkityksestä ovat kiehtovia. 

Burkalla, huulikiekolla tai ilman

Mitä yhteistä on etiopialaisittain huulikiekoin korjaillulla, muslimien burkaan peitetyllä tai länsimaisten kauneusmarkkinoiden naisella? Nainen kahlitaan aina.

Nykynaiset ovat karvattomia eivätkä tahdo vuotaa, ihmettelee naistentautien erikoislääkäri Anneli Kivijärvi (US 18.1.2016) ja tulee samalla antaneeksi pikakuvauksen suomalaisen naisen modernista vapauden maailmasta. Suomalainen nainen on vapaa naiseuden biologisista rasitteista, vapaa karvattomaan naiseuden toteuttamiseen. Mutta minkälaiseen vapauteen?

Ohje: Naurettavan helppo mutta näyttävä kampaus

Sotkuinen nuttura, tuo jokanaisen (ja varsinkin kotiäidin) peruskampaus. Jos osaat tehdä sen, osaat tehdä myös näyttävän kampauksen, joka omasta mielestäni kävisi melkeinpä mihin tahansa juhliin.

Kampauksen juju on tämä: sen sijaan, että teet yhden sotkuisen nutturan, teet niitä kolme lähekkäin toisiaan. Kokonaisuus näyttää lettimäiseltä, tai ehkä jopa irokeesimaiselta.

Kauneuden käsite

Kauneuden käsite askarruttaa minua aina välillä.

Minullahan on tietenkin itselläni tietyt kauneuskäsitykset, kuten muillakin,

ja useimmiten tyydyn siihen mitä joku minun sisälläni kertoo

ympärilläni olevien asioiden kauneudesta ja rumuudesta.

 

Kyseessä ovat kai useimmiten syvät sisäiset tuntemukset,

joista ei sen kummemmin tiedä mistä ne tulevat,

mutta ne kertovat minulle mikä minun mielestäni on kaunista ja mikä rumaa.

 

Koska ihmislajin edustajana olen laumaeläin

Julkaise syötteitä