Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Keksinnöt

Hesari höpsi keksinnöistä

Pelit ovat sisältötuotteita ja ne ideoidaan, kirjoitetaan, sävelletään, kuvataan, kehitetään ...  siinä missä kirjat, sävellykset ja elokuvatkin. Ei siis KEKSITÄ, kuten kuva väittää. Voi vain ihmetellä mistä tuollainen laajalti levinnyt käsitesekoilu johtuu. Itse oln käyttänyt tuosta syndroomasta termiä KÄSITEVAMMAISUUS.

Matka ideasta tuotteeksi saattaa kestää vuosisadan

Tie ideasta tuotantoversioon saattaa kestää yli vuosisadan (kuva). Mutta aina löytyy hömppäkonsultteja ym., jotka kstsovat että sen ja sen suuri kaiken entisen muuttava tulevaisuus on nurkan takana. Olkoon esimerkkeinä vaikka lentoauto, tekoäly ja kotirobotit. 

Richard Bellman, mathematician and father of dynamic programming, concluded in 1964 that technological advances thus far implied that it would take only 2 percent of the working population to produce what was needed for the American population.  

Innovaatiopalkinnon voitti keksintö eikä innovaatio

Paĺkinnon merkityksellisyyttä ei voi kiistää, mutta keksintöä ei voi sanoa innovaatioksi. Lisäksi "suunnattu evoluutio" on terminä huono. 

Elämme innovaatioköyhää aikaa

Internetistä huolimatta tavallisten ihmisten kannalta elämme innovaatioköyhää aikaa. Vesijohto ja sähkölamppu ovat olleet merkittävämpiä keksintöjä kuin Internet. 

Ihmiskunnan merkittävimpien käsitteellisten innovaatioiden aika oli 100-150 vuotta sitten. Auto, puhelin, lentokone, sähkölaitteet jne. 

Kuusipiirakka perinteiseen tapaan

Kuusipiirakka

Tein kuusenkerkistä hilloa: Murskasin kerkät. Keitin ensin ilman sokeria pienessä määrässä vettä. Ei niin paljon vettä, että peittyisivät. Muutaman tunnin jälkeen lisäsin tavallisen sokerin, sen verran, että tulee hillomainen tuntuma. Nuoret kerkät ovat raakoina sekä keitettyinä pehmeämpiä kuin jotkut marjojen kuoret.

Uuden ymmärtämisen vaikeudesta

Keksintöjen nimeäminen on haasteellista. Niinpä laitteen tai ilmiön nimi muokkautuu ja elää  ajassa kuten itse keksintökin.  Uudet keksinnöt hämmentävät aluksi, silti ihminen on kautta historiansa ajautunut  kehityksen vietäväksi. Tietokone ja  Internetkin olivat melkoisen hämmentäviä, ja vain  muutamia vuosikymmeniä sitten. Pohdittiin alkuun mitä niillä tekee. Nopeasti löytyi käyttöä.  Moninaisine  sovelluksineen ne ovat saaneet  aikaan uskomatonta, suorastaan petollista riippuvuutta.  

Julkaise syötteitä