Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Koirat ja perhe

Lepää rauhassa Ukko-koiramme 21.4.2008 - 17.7.2018

Pitkään profiilikuvassani vieressä ollut Ukko-koiramme saatettiin ikiuneen parisen viikkoa sitten sairauden uuvuttamana. Sanoille ei ole ennen tätä löytynyt alkua eikä kyyneleille loppua. Nyt tuntuu siltä, että on tarve tehdä muistokirjoitus perheellemme niin tärkeän Ukon muistoksi. Tämä hieman yli kymmenen vuoden aika tullaan aina muistamaan meillä Ukon aikana. Meitä lohduttamassa on onneksi Ukon siskontyttö Billie, jolle pystyimme tarjoamaan uuden kodin kolmisen vuotta sitten isäntänsä sairastuttua ALS-tautiin.

Tunteiden vuoristorataa

Tunnistaako koirasi "pahat" ihmiset?

Törmäsin artikkeliin, jonka aiheena oli tunnistavatko koirat "pahat" ihmiset - Can dogs sense "bad" people? Asia alkoi mietityttämään ja itselleni tuli tunne, että näin jossain määrin tapahtuu. Mikä on sinun kokemuksesi?

Pennuilta silmät aukeni

Pennut kasvavat ja silmät aukesi. Painoa jo toista kiloa ja uni sekä syöminen ovat pääelinkeinot. Sen yhden puuttuvan nimestä sen verran, että "hänestä" tuli Bessie. Seija pääsi siis "kummiksi", kun ehdotti tätä nimeä.

 

 

Painoa jo yli puoli kiloa

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia parhaimmat ovat lihoneet jopa 220 g neljässä päivässä.  Bofori on lähes tuplannut painonsa, eli syntymäpaino 270 g, nyt 470 grammaa.

Emä imettää jatkuvasti, mistä sillä heruu maitoa niin paljon, kun pennut ovat kuin tynnyreitä ja imeytyvät nisään kiinni kuin iilimadot. Mutta kun olen lähdössä ulos hyppää Aamu ketterästi muiden mukaan ja pennut jäävät kiltisti nukkumaan.

Karhu oli jo hereillä

Tiina näki talon lähistöllä toissapäivänä karhun jäljet. Karhu oli ilmeisesti herännyt jo talvipesältään, kun oli niin lämpimät ilmat vesi varmasti tuli pesän sisään ja karhu ylös.

Ari lähti koirien kanssa sitä sitten varmistamaan. Eihän mies usko mitä naiset höpäjää, mutta karhu siellä oli.

Mahtavaa!

Tyypillinen päivä ostoksilla. Mies odottaa autossa koirien kanssa, kun vaimo käy ostamassa jotain hyvin tarpeellista. Ensin ajellaan kauppapaikoille ja sitten parkkipaikan etsintää. Vaimo hyppää liikennevaloissa ja sanoo, että odottele minua tässä. No ei kai siinä valoissa voi puolta tuntia seistä, joten etsin pysäköintipaikkaa jostain siitä läheltä.

Koirat kasvattajina ja kavereina

Hyllyssäni on yhä kulunut ja paljon luettu Yrjö Jylänteen Lasten oma koirakirja. Sain sen pienenä lahjaksi. Siinä on kuvia lyhyen tekstin kera eri koiraroduista. Kirjan koirat, mutta myös oikeat koirat ovat merkinneet paljon.

Julkaise syötteitä