Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotimainen musiikki

Kingston Wall - Mushrooms

Tästä voi olla montaa mieltä, osa ihmisistä tämän yhdistää vahvasti sieniin ja psykedeliaan. En ihmettele sitä.

Minusta Kingston Wall oli aikansa päräyttävin bändi, toimii edelleen. 

https://

 

Vastapainoksi Eläkeläisiä ja heidän viinan huuruinen humppa. Itse olen aina pitänyt kyseisestä orkesterista.

https://

 

Pilvee,pilvee....

Juicen biisi, kantaaottava ja vieläkin ajankohtainen. Liittyy Juicen piinaamiseen. Jossa Mikko Alatalo oli myös osaillinen..

https://

 

Vastapainoksi nykymusiikkia.

https://

Musiikkikulttuuri, päihteet ytimessä.

Ajattelin blogata tänne Vapaavuoron puolelle musiikista ja erityisesti päihdemusiikista, suomalaisesta sellaisesta.

Muutama saate sananen. Lyö tänne jatkossakin suomalaista musiikkikulttuuria aiheena päihteet. Tässä kaksi ensimmäistä kappaletta. Musiikki usein kuvaan ajan henkeä ja ottaa usein myös kantaan ajankohtaisiin aiheisiin.

Tässä tuorein kappale, jonka kuuntelin tänään: Reijo Rihkama - Vajarit Överit - kuvastaa hyvin suomalaista ajatusmaailmaa.

https://

Karjalaisten laulun uusi renessanssi

Vuonna 1899 ensimmäisen kerran esitetty Karjalaisten laulu päättää edelleen monet tilaisuudet Pohjois- ja Etelä-Karjalassa. Nyt oli tarkoitus etsiä uutta sovitusta Karjalaisten laulusta, eli tulevaisuuteen suuntaava versio.

Suomenkielisen Maamme-laulun riemujuhla lähestyy

Kahden vuoden kuluttua vietämme itsenäisyytemme satavuotisjuhlaa. Samana vuonna täyttävät 150 vuotta suomenkieliset säkeet: ”Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi sana kultainen!” Maamme-laulussa on yksitoista säkeistöä, mutta käytännössä hymninä laulamme vain ensimmäistä ja viimeistä. Näiden vakiintunut muoto on peräisin ”viiden vänrikin” runoilijaryhmän kynästä vuodelta 1867.

Pojat(kin) haluaa tasa-arvoa

Kuuntelin tänään Sannin uuden kappaleen. ”Pojat” kertoo yllätyksettömästi pojista. Valitettavasti laulu ruokkii sukupuolistereotypioita ja sukupuolirooleja niin rankalla kädellä, että moinen pitäisi kieltää kuin eläintarhassa.

Laulun kantava teema on kertoa millaisia pojat ovat. Kertojana toimiva laulaja asemoi itsensä jostain syystä linnanneidon rooliin: Pojat (monikossa) vain kolkuttelevat oven takana, eivätkä oikein ymmärrä naisten juttuja.

Biisivisa: 10 Suomi-lyriikan helmeä

Olen jo jonkin aikaa huvikseni keräillyt omasta mielestäni kuolemattomia suomalaisten musiikkikappaleiden sanoituksia, tai oikeastaan sanoitusten osia. Ajattelin jakaa niitä teidänkin kanssa. 

 

Lumienkeli / Ángel en la nieve

Tässä lunta odotellessa tuli mieleen yksi ihana laulu ja miten tutustuin siihen. Taisi olla vuonna 1990 tai 1991. Olin vasta tutustunut suomalaiseen poikaystävääni. Asuimme silloin Kuubassa ja vierailimme toisen suomalaisen luona jossain Santiago de Cuban kylässä.

Mamba: Miehiä ja ihmisiä

Mamba julkaisi uuden levynsä Miehiä ja ihmisiä täsmälleen lokakuun viimeisenä päivänä.  Kappaleita on kertynyt 13 joiden tyylillinen asteikko kulkee varsin laajoja kaaria. Erikoinen ratkaisu on myöskin balladin Anna kauniin tapahtuu valinta avauskappaleeksi, sillä jos yleensä balladi on avauskappaleena niin kyse on balladeja sisältävästä levystä. Kappale kuitenkin täyttää tehtävänsä porttina loppulevylle, joten ratkaisu on sikäli ollut selkeän mietitty. 

Julkaise syötteitä