Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Lastenmusiikki

Kilisee, kilisee kulkunen - tai oikeammin aisakello

Mikähän lienee meille suomalaisille tunnetuin virolainen sävelmä? Ensimmäiseksi vastaukseksi olen yleensä saanut Saarenmaan valssin. Hajaääniä on kerännyt Äidin sydän (Ema süda) ja joskus jopa Kallavesj (Üksinda).

Rakastetun (joulu)laulun unohdettu toinen säkeistö

Meillä on viime aikoina laulettu ankarasti Tuiki, tuiki tähtöstä. Onhan se jouluun sopiva laulu ja ollut muskarissakin esillä. Mutta on toinenkin syy: meidän kuopus on aivan rakastunut kyseiseen lauluun. En tiedä miksi; ehkä hän muistaa sävelen viime joululta, kun kuuli kohdussa köllötellessään meidän sitä laulavan.

 

Tuiki, tuiki tähtönen on monelle lapselle rakas laulu, enkä ihmettele. Sävel on yksinkertainen ja kauniit sanat antavat ajattelemisen aihetta. Käsileikkikin on helppo oppia.

 

Ekaa kertaa keikalla

Olen jo jonkin aikaa haaveillut vieväni 2-vuotiaan tyttäremme musiikkikonserttiin. Oikeastaan idea lähti Ylellä näytetyistä Musarullaa! -konserttien taltioinneista: lapsi on katsonut digiboksille tallennettuja konsertteja aina uudelleen ja uudelleen. Kysymysmerkki on kuitenkin ollut, miten hyvin 2-vuotias jaksaa keskittyä konserttiin tositilanteessa.

 

Julkaise syötteitä