Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Muistokirjoitus

Lepää rauhassa Ukko-koiramme 21.4.2008 - 17.7.2018

Pitkään profiilikuvassani vieressä ollut Ukko-koiramme saatettiin ikiuneen parisen viikkoa sitten sairauden uuvuttamana. Sanoille ei ole ennen tätä löytynyt alkua eikä kyyneleille loppua. Nyt tuntuu siltä, että on tarve tehdä muistokirjoitus perheellemme niin tärkeän Ukon muistoksi. Tämä hieman yli kymmenen vuoden aika tullaan aina muistamaan meillä Ukon aikana. Meitä lohduttamassa on onneksi Ukon siskontyttö Billie, jolle pystyimme tarjoamaan uuden kodin kolmisen vuotta sitten isäntänsä sairastuttua ALS-tautiin.

Tunteiden vuoristorataa

Viimeinen blogi

Ystävämme Irja Laamanen ei enää kirjoita blogeja täällä, hän on nukkunut pois. Hän kohtasi joskus meidät ottamillaan kuvilla  ja tavoitti sydämet oivilla kirjoituksillaan. Hänellä oli vankka ja vahva kynä, eikä hän poikennut asialinjalta koskaan.

Aina hyvin valmistellut blogit ilmestyivät kuin kellon tarkkuudella. Irja ei koskaan kirjoittanut pahaa kenestäkään, vaikka hän kommentoi ahkerasti useissa eri blogeissa.

Hän oli myös leikkimielinen ja otti haasteita vastaan, kirjoitti ja kirvoitti meidät kirjoittamaan asiaa, runoja, kukista, kuvia luonnosta jne...

Kirsti Ekonen (1963-2016)

Minulle tulee kotiin "Idäntutkimus"-julkaisu (neljä kertaa vuodessa ilmestyvä tieteellinen aikakausikirja), jonka tuoreessa numerossa oli hätkähdyttävä uutinen, Sanna Turoman hienon muistokirjoituksen muodossa (s. 92-93). Kirsti Ekonen poistui joukostamme pitkällisen sairauden jälkeen. Hän kirjoitti silloin tällöin myös täällä, US-blogistanissa, ja luin aina hänen kirjoituksiaan hyvinkin tarkkaan. Kirsti oli venäläisen kulttuurin tutkimuksen kärkihahmoja Suomessa. Hän väitteli Tampereen yliopistossa venäläisen kirjallisuudentutkimuksen alalta vuonna 2009.

Julkaise syötteitä