Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Muu Maa -etnofuturistinen taideleiri

Äärioikeisto varasti etnofuturismi-termin


Perussuomalaiset nuoret ovat radikalisoituneet, minkä media toi taannoin esille. Vuodesta 2017 Virossa on järjestetty pohjoismaisen äärioikeiston Etnofutur-nimistä tapahtumaa, johon persunuoret ovat myös osallistuneet.


Tämä nimitys on väärä: se on käytännössä sama kuin vakiintunut taidepiirien ja tieteen termi etnofuturismi, jolla ei todellisuudessa ole mitään tekemistä äärioikeiston ideoiden kanssa. Se on jokseenkin päinvastainen aate kuin äärioikeiston pitkälti kuvitteelliset etnonationalismi tai rotuopit. 

 

Geoglyfejä kesäkuussa Helsingissä


Eurooppaa on täältä Udmurtiasta itäänkin päin vielä vaikka kuinka paljon. Uralille on matkaa. Hieman lähempänä Uralia, mutta kuitenkin Euroopan puolella, on Baškortostan. 


Yksi tunnetuimpia taiteilijoita Baškortostanista, Rinat Minnebajev, on osallistunut useasti etnofuturistisille taideleireille, joita on järjestetty pääasiassa Udmurtiassa.

Выставка Муу Маа в галерее Эспоонсилта 17.-29.11.2015

Выставка Муу Маа в галерее Эспоонсилта 17.-29.11.2015

Восьмой проект – симпозиум «Муу Маа» из мегапроекта «Этнофутуристический симпозиум – «ИСКУССТВО СВЕТА» был организован 5–15 августа 2015 года в Финляндии, в д. Мултиа (Губерния Кески-Суоми). 


Впервые этнофутуристический симпозиум прошел в Финляндии.

Vielä Muu Maa -etnofuturistisesta taidesymposiumista Multialla

 

Etnofuturistinen taideleiri, VIII järjestyksessään, oli viime elokuussa ensi kertaa Suomessa, Multialla. Nykyisessä tilanteessa Suomessa, haluan rohkaisuksi taide-  ja kulttuuripiireille kertoa tapahtumasta. Se on nimittäin mainio esimerkki nyky-yhteiskunnassa siitä, miten kaikenlaista voi järjestää ilman suuren rahoituksen onnistumistakin. 


Esim. Keijo Nevaranta on kirjoittanut moniosaisessa blogissaan kokemuksia Multian suomalais-ugrilaiselta taideleiriltä:
http://nevaranta.blogspot.fi/2015/09/muu-maa-multiaa-5-1582015-lokikira-...

Etnofuturistinen taideleiri Multialla 5.-15.8.2015

Muu Maa -etnofuturistinen taideleiri Multialla 5.-15.8.2015

Tämän vuoden merkittävin suomalais-ugrilaisen kulttuurin tapahtuma Suomessa on pian alkava VIII etnofuturistinen taideleiri. Ensimmäistä kertaa se on Suomessa, Multialla.

Etnofuturismin huippunimiä odotetaan Multialle elokuussa!

 

Muu Maa -etnofuturistinen taideleiri järjestetään Multialla 5.-16.8.2015. 

 

Etnofuturismi

Этнофутуристический симпозиум впервые в Финляндии!

 

Символ симпозиума https://yadi.sk/mail/?hash=TRAYA5yZNGlWCCsMM3eqj0FLj0tau17pd2ITY7%2FE7JQ%3D

VIII Этнофутуристический симпозиум «МУУ МАА» будет 5-16 августа этого года впервые в Финляндий, в губерний Кески-Суоми, в деревне Мултиа.

Julkaise syötteitä