Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Pekingin MM-kisat

Onko rasismia vertailla rotuja sentein ja sekunnein?

# Nykyisessä keskusteluilmapiirissä on suorastaan luvatonta vertailla rotuja. Siltä ainakin monesti tuntuu. Jos tekee liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, saa helposti rasistin leiman otsaansa.

   Suomen Kuvalehti 35/2015 rohkeni kuitenkin ottaa mielipidetutkimuksen kohteeksi maahanmuuton ja rasismin erilaisissa olomuodoissaan. Aivan aiheellisesti mielipidetutkimuksen pohjalta on keskusteltu intohimoisesti. Tässä keskustelussa on pohdittu ja sivuttu monia oleellisia kysymyksiä.

Kestävyysjuoksun suurvalloista

Mo Farah juoksi MM-kisojen 5 000 metrin finaalissa viimeiset 1 500 metriä suurin piirtein 3.39 ja viimeisen kilometrin melko täsmälleen aikaan 2.19,23.

Molemmat ajat ovat parempia kuin esimerkiksi Olavien Salsola, Salonen ja Vuorisalo ennätykset.

Jos SUL tilaisi Mon jänikseksi Suomen nykymailereille 1 000 metrin tai 1 500 metrin enäätyskokeeseen, Mo voisi ihan rauhassa juosta ensin 3 500 tai 4 000 metriä MM-vauhtiaan ja sitten vetää suomalaisia tuon 1 500 tai 1 000 metriä. Yksikään suomalainen ei saisi jänistä kiinni.

Kuinka tasavauhtinen on Jarkko tänään?

Taitaa olla aika muistuttaa tästä 17.08.2014 julkaistusta avauksesta:

 

Kestävyyslajeissa, erityisesti maantiepyöräilyssä, maratonjuoksussa, pitkän matkan hiihdossa ja 50 kilometrin kävelyssä, vasta monet kovat kokemukset tuottavat tasaisen vauhdinjaon.

Enpä kuitenkaan muista, että kukaan toinen, koskaan, missään kestävyyslajissa olisi yltänyt niin tasavauhtiseen esitykseen kuin Jarkko Kinnunen Zürichin EM-kisojen kävelyssä. Kaikki kympit 12 sekunnin sisään 45.40–45.52, tarkemmin järjestyksessä 45.49–45.44–45.52–45.40–45.44.

Tummat voittavat Pekingissä kaikki juoksut – ja keihäänkin!

# Keskiviikkona 26.8. puolen päivän jälkeen ryhdyin katsomaan televisiosta jatkosodan loppuvaiheessa valmistunutta vakoiluelokuvaa, Yrjö Nortan ohjaamaa Hiipivää vaaraa (1944). Siinä kerrotaan suomalaiskenraalin kehittämästä kaukotykistä, jonka tekniset tiedot varastetaan. Tuota välirauhan aikoihin valmistunutta varsin onnistunutta jännityselokuvaa ei aiheensa vuoksi voitu näyttää neuvostokaudella ja suomettuneessa Suomessa.  Kenties nyt Ukrainan kriisin aikoina se taas tuntuu ”sopivalta”.

Julkaise syötteitä