Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Pietari

Suomenlahden ympäri

Blogini on ollut tauolla lähes vuoden. Kuluneista kymmenestä kuukaudesta riittäisi ties millaista kerrottavaa, mutta jatkan taas siitä, mihin viimeksi jäätiin – matkailusta. Tällä kertaa kohtalo kuljetti minut ensi kertaa maateitse Viroon, läpi Karjalankannaksen, Pietarin ja Inkerinmaan, ja samalla koko Suomenlahti tuli ensi kertaa kierrettyä kokonaisuudessaan. Matkani alkoi tuttuun tapaan Kampin bussiasemalta ja kulki ensin Vaalimaan kautta Pietarin Baltian juna-asemalle, jonka lähistöltä ensimmäinen majapaikkani järjestyi.

Pietarin fallos nousi pystyyn (otti eteen)

Ehkä muistatte minkälainen protestiaalto syntyi pietarilaisten keskuudessa silloin kun Gazprom ilmoitti rakentavansa pilvenpiirtäjä Nevan rannalla? Kirjoitin siitä aiemmin pari blogia.

Noh, money talks ja varsin syvällä rintaäänellä, niin idässä kuin lännessä. Aina ja iänkaikkisesti. Nyt kun käytte Pietarissa, kaupungin siluetti on saanut tästä Euroopan korkeimmasta rakennuksesta pysyvän lisämausteen (sinänsä komea video, joka 2:18 minuutista eteenpäin ei sovi korkeanpaikankammoisille):

https://vk.com/video-1212827_456239126

Oheistietoa:

Onneksi kevääseen on vielä aikaa

Kaksi huippuvastustajaa, kaksi rökäletappiota. Keväällä näistä pitäisi vääntää useampi voitto. Juuri nyt ei näytä hyvältä!

 

bit.ly/ihmeita2015

Konditorioita, veneitä ja yöttömät yöt: viikonloppu Pietarissa

Kesän aikana maanantaista torstaihin lippuja Allegrolle saa jo 29 eurolla, kunhan ne varaa hyvissä ajoin. Helsinkiin on myös pari vuotta sitten saapunut baltialainen LUX Express -yhtiö, joka järjestää bussiliikennettä Helsingin ja Pietarin välissä edulliseen hintaan.

Pietarin panoraamakuvat, прекрасно!

Pietarin kaupungista on julkaistu aivan loistavat panoraamakuvat, joissa maailman kauniimmasta kaupungista kiinnostunut pystyy liikkumaan mitenkä päin vaan, hiiren avulla. Kun kuvakulma siirtyy taivanrantaan (vetämällä hiirtä) näkyy ilmassa leijuvan useita ilmapalloja, joista klikkaamalla pääsee eteenpäin. Takapihat näkyy noin 100 metrin korkeudesta ja hiiren avulla 360 asteen käännökset teet noin vain. Upea toteutus. Olisiko malliksi Helsingille?

Julkaise syötteitä