Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentti Mauno Koivisto

Muistamaton Manu muistelee

Syksyn kirjasesonki on alkanut pikkuhiljaa ja siitä tulee kustantajien mielestä jälleen kerran loistelias. Viime päivinä on julkaistu useita uutuuksia, joista yksi on tämän blogin aiheena.

Raija Oranen panee uudessa kirjassaan viimeisiä vuosiaan elävän Mauno Koiviston (1923-2017) muistelemaan elämäänsä (Manu, Otava 2019). Muistisairaan muisteleminen ei aina suju ongelmitta: ”Se vaivaa minua, se että olen kaiken aikaa muistamaisillani sen mitä olin juuri muistamaisillani”, Koivisto pukee sanoiksi muistelijan dilemman.

Sankarina merkillinen Mauno

Mauno Koiviston (1923-2017) vaiheet Turun satamasta tohtoriksi ja tasavallan presidentiksi tunnetaan hyvin, mutta vielä riittää aineksia kirjoiksi asti. Neljätoista tunnettua kirjoittajaa, joista suuri osa kuului Koiviston lähipiiriin, julkaisi tänään (28.3.2019) Seppo Lindblomin ja Pekka Korpisen toimittaman teoksen Merkillinen Mauno (Otava, 2019).

Hautamuistomerkkiluonnos ja zen vaihtoehtoinen kintsugi-korjauskultaus

Jos presidentti Koiviston valtakauteen ajoittuneen Berliinin muurin ja Rautaesiripun murtumisen jälkihoito kartan korjausliimauksineen olisi toteutettu myös meidän lähihistoriassamme, voisi hautamuistomerkin suunnittelukilpailun voittajaehdotus olla painavin perustein lähes samanlainen kuin nyt voittanut teoskin.

Julkaise syötteitä