Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Suru

Lepää rauhassa Ukko-koiramme 21.4.2008 - 17.7.2018

Pitkään profiilikuvassani vieressä ollut Ukko-koiramme saatettiin ikiuneen parisen viikkoa sitten sairauden uuvuttamana. Sanoille ei ole ennen tätä löytynyt alkua eikä kyyneleille loppua. Nyt tuntuu siltä, että on tarve tehdä muistokirjoitus perheellemme niin tärkeän Ukon muistoksi. Tämä hieman yli kymmenen vuoden aika tullaan aina muistamaan meillä Ukon aikana. Meitä lohduttamassa on onneksi Ukon siskontyttö Billie, jolle pystyimme tarjoamaan uuden kodin kolmisen vuotta sitten isäntänsä sairastuttua ALS-tautiin.

Tunteiden vuoristorataa

Menetetyt maisemat

Olen ihmetellyt mitä varten 40 vuotias hyväkuntoinen kaunis koivurivistö  turmeltiin taloni edestä kaatamalla joka toinen puu. 

Kymmenien pihapuiden kaataminen käynnistyi kuulemma koska kiinteistöhoitaja on ollut huolissaan puiden kunnosta ja niiden mahdollisesta vaarasta asukkaille.

Kuuta ei voi kaapata

Voimattomuudella, ahdistuksella, kauhulla, pelolla ja surulla reagoimme eilen uutisiin. Kielteisiä tunteita pitää kuitenkin ohittaa ja jatkaa elämää. 

Pääsiäisen perimmäisestä tarkoituksesta tietävät hyvin kaikki ne, jotka uskovat Kristukseen. Pääsiäinen on sovittelun ja uuden elämän synnyn aika.

Eilen, kun palasin töistä kotiin kuu hohti kauniisti. Miten on mahdollista, että niin kauniissa maailmassa voi olla niin paljon pahaa, niin paljon rikkinaisia sieluja. Onneksi kuuta ei voi kaapata. <3

Suru, epätoivottava vieras

Ihmisen elämään kuuluu saamisia, mutta myös luopumisia. Suru on yksi raskaimmista tunteista.Itku

Ordotoksiperinteessä harjoitetaan itkuperinnettä ja evakkokarjalaisten mukana perinnettä on siirtynyt Suomeen. Itkijänaiset ovat toimineet oman ja yhteisön surun tulkkina, mikä lievittää ihmisen pahaaoloa.

Julkaise syötteitä