Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Uskominen

Uskonto Enbuskelle

Valtakunnan kuuluisin semi-älykkö Tuomas Enbuske kertoo kolumnissaan halusta kääntyä teistiksi. Uskoon paukahtaminen on käsittääkseni älykkäälle liberaalille yhtä “helppoa” kuin sinisten kansanedustajan läpimeno seuraavissa vaaleissa, mutta yritetään.

Pitäydyn abrahamilaisissa uskonnoissa, koska niistä minulla on eniten tietoja ja oletettavasti sinullakin Tuomas, koska olet kasvanut protestanttisessa  “wannabe” - teokratiassa.

Ajatus jumalasta on olemassa muttei jumala.

Niko Kettunen kirjoitti esseen Helsingin Sanomiin 2.5.2017 jumalasta aivojen tuottaman harhana. Esseessä käsitellään uutta tieteen alaa nimeltä neuroteologia.

Neuro­teologiaa on kritisoitu siitä, että se pyrkii pelkistämään valtavan mutkikkaita, mitä suurimmassa määrin myös sosiaalisia ja kulttuurisia ilmiöitä yksinkertaisesti aivojen jonkin alueen sähköiseksi sykkeeksi. Ikään kuin jumala piileksisi jossain hermosolujen sopukoissa ja sitä yritettäisiin savustaa sieltä esiin kuin Saddam Husseinia maakuopasta.

Eräs asia

Jokainen meistä uskoo johonkin, joku uskoo siihen, että ei usko mihinkään, mutta siinä on ristiriitaa kerrakseen. Uskoo, että ei usko???

Minä olen aina uskonut juutalaisuuteen. Juutalaisuus on minulle jopa elämänlanka. Vastasyntyneenä en tietysti voinut vaikuttaa siihen mihin uskokuntaan minut kastettiin tai oltiin kastamatta. Minut kastettiin ja ristittiin luterilaisilla opeilla, mutta jo neljä vuotta myöhemmin vanhempani liittyivät mormooneiksi.

Julkaise syötteitä