Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ystävyyttä yli rajojen

Suomi100-juhlarahasarjan täydennysteema: Tarton rauhan 1920 rajat

Itsenäisyyden juhlavuoden 2017 ja Tarton rauhan vuosipäivän 14.10. kunniaksi vastikään julkaistun täydentävän kolikkoluonnoksen kuvapuoli esittää Suomea yhtä selkeällä tekniikalla kuin Suomen Pankin kesällä lanseeraama kaksieuroinen. Suomi-neidon juhla-asuksi on kuitenkin nyt valittu itsenäisen maamme ensimmäiset kansainvälisesti hyväksytyt, Tarton rauhan 1920 mukaiset luomurajat, jotka neuvoteltiin J.K.

Kalevalan keikka

Eräs Suomussalmen erikoisuus on siinä, että peräti 10% valtakunnan itärajastamme toimii myös kunnan itärajana. Sijaitsemme tavallaan "Vienan Karjalan kainalossa". Meillä on ylläpidetty jo pitkään hyvät suhteet rajan ylitse ja Kalevalan piiri (Uhtua) on meidän ystävyyskuntamme. Jo 26 vuoden perinne on, että meiltä lähtee joulun kynnyksellä pieni delegaatio, joka vie lämpimät lahjat erityisesti piirin vanhainkotiin; niin tehtiin myös viime viikonloppuna.

Suomineito täyttää pian 100 vuotta - olemmekohan valmiit?

Kansalaiset on kutsuttu mukaan tulevan yhteisen suurjuhlamme valmistelutalkoisiin näillä sanoin: 

Onhan päivä vielä huomennakin - vai onko sittenkään?

Melkein viikko hyvän ystäväni Eeron kuolemasta. Ystävän menettäminen reilussa kolmenkympin iässä on kova paikka. Traaginen työtapaturma Vehmaalla, joista uutisissakin oli, vei pois minulta lapsuudenkaverin, sekä tilaisuuden tullen myös mahdollisen bestmanin. 

Tapahtuma sai miettimään vielä elossa olevia kavereita / ystäviä / tuttuja. Kukaan meistä ei osaa aavistaa, koska se lähtö tulee. Tuleeko se tänään vai huomenna - vai vasta 60-vuoden päästä? Silloin kuin se olisi jotenkuten ymmärrettävissä. 

Hyvälle ystävälle!

Moni suomalainen ei vietä ystävänpäivää, koska se on muka amerikkalaisten hömpötystä. Totta se on, että englanninkielisissä maissa ystävänpäivä on tärkeä juhla. Mutta se on myös erittäin tärkeä juhla monissa espanjankielisissä maissa.

Meren ystävät

Tutustuimme lähemmin facebookin  välityksellä. Tämä mainio mies, josta puhun, sukelsi ja kuvasi meressä näkemäänsä. Uransa hän oli tehnyt Steiner koulun opettajana. Hänen tarpeensa jakaa tietoa jatkui. Siihen  facebook (sori oli erikseen, tuotemerkki) oli hyvä väline, ei mikään mummojen tiedonjakokanava. Upeita merieläinten kuvia tulikin lähes viikoittain. Nyt tämä ystävämme on poissa. 

Julkaise syötteitä