Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsinki

Suomen rooli pakotteenmadaltajana voi olla oletettua keskeisempi 16.7.2018

Pelkkä geomaantiede ja logistis-poliittinen pragmatiikkanäkökohta eivät diplomaattilähteiden mukaan riittäneet perusteiksi Suomen valinnalle huippukokouspaikaksi. Ei liioin Kremlin uskottu tarve pitää luoteisnaapurinsa poissa Natosta uskottelemalla tämän olevan jotenkin elämää suurempi tekijä välikädenroolissaan eli "isäntä"maana. Trumpin itsekorostusoikkuilu on liian kevyt selitys sekin, ja Niinistön kokoustilantyrkyttämistaito niin ikään. 

Iro B.Isberg #980

Teille, jotka uskallatte sanoa ääneen.

- päiväkotien ja koulujen lapsiryhmiä ei saa kasvattaa. Ja nyt on aika palkata lisää henkilökuntaa. Kaikki opetusalan työntekijät ovat työuupuneita - näen ammatissani paljon uupuneita ammattilaisia mm. opettajat, koulunkäyntiavustajat, vahtimestarit, kuraattorit, keittiöhenkilökunta... Etc. Jos ei palkata henkilökuntaa enemmän, niin sitten opettajat ja henkilökunta ovat kuntoutujia tai kuntoutettavia

Luonto on lähellä

Luontoa pääsee ihailemaan Helsingin keskustassakin. Kävelen joskus eläintarhanlahteen läheisyydessä. Eilen oli yksi sellainen päivä.

Siellä oli myös joutsenia ja muita pikkulintuja. Pienestä se ilo on kiinni. Maisemakin on upea. Meren jäälle ei ole nyt menemistä ja sillä tarkoitan pilkijöitä ja ym. rohkeita.

Vuosi sitten kirjoitin eläintarhanlahteen sorsista espanjankieliseen blogiin ja lukijat pitivät kovasti siitä. Miksi eivät olisi pitäneet, kun Suomen luonto on upea? :) Luonto rauhoittaa.

Uutta Helsinkiä ja uutta arkea

Helsinkiin on aina mukava palata pitkän tauon jälkeen. Menneen vuoden aikana ehdin viettää kotikaupungissani vain noin kaksi yhteenlaskettua kuukautta, sillä matkailu ja vaihto-opinnot veivät minut ensin Itä-Suomen, Valko-Venäjän ja Baltian kautta alas Balkanille, josta matka jatkui Turkin ja Keski-Aasian kautta Ukrainaan, Itäiseen Keski-Eurooppaan, Italiaan ja lopulta Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Maailmantilanteen ja maailmankuvani muuttuessa myös Helsinki ehti muuttua vuoden aikana monella tavalla, ja sen kaduilta on löytynyt taas paljon uutta ja ihmeteltävää.

Kolmatta linjaa

Olin tänään tuossa paikassa ja tuli Fredin laulun mieleen. Se on hieno laulu.

Kallion Oivan alakerrassa on nyt kirpputori. En tiedä onko ravintola vielä toiminnassa.

https://

 

Loma Roomassa ja Helsingissä

Pääasiassa Itä-Euroopassa ja välillä hieman sitäkin idempänä vietetyn vuoden jälkeen päädyin hetkeksi aivan toiseen ilmansuuntaan. Sain palattua lukuisten seikkailujen ja elämysten jälkeen pohjoiseen kotimaahani toukokuun lopulla, jolloin Suomen kesä oli päässyt ilokseni jo kunnolla käyntiin, mutta kuukauden vaihduttua lentokone veikin minua taas hetkeksi kohti etelän lämpöä. Pidennetty viikonloppu kului tällä kertaa Roomassa, jossa viimeisestä vierailustani tuli kuluneeksi jo kuusi vuotta.

Rooma

Koti Helsingissä, sydän Berliinissä

Helsingin uudelleenrakentamisen arkkitehti Engel lupasi vaimolleen Charlottelle, että Helsingissä ollaan vain kuusi vuotta. - Lupausta ei ole vaikea pitää, sillä tämä on luotaantyöntävin paikka, minne matkani on koskaan vienyt, Engel sanoo heti Jukka Viikilän uutuuskirjan aluksi (Akvarelleja Engelin kaupungista, Gummerus 2016).

Viikilä menee suoraan asiaan. Hän ei turhia selittele eikä taustoita sitä, mikä mies Engel (1778-1840) oikeastaan oli. Lukija ottakoon faktoista itse selvää. Kirjailija kirjoittaa Engelin yöpäiväkirjaa ja kuvittelee, mitä miehen päässä liikkuu.

Kaksi kuvaa Helsingistä

Oletteko käyneet jo Finnairin Sky Wheel -pyörässä? Itse en. Aika mahtava mainospaikka Finnair sai. Mereltä päin se on aika hallitseva ympyrä maisemassa. Toisaalta siellä päin on Alvar Aallon "Enson talo", joka on jo kauan jakanut mielipiteitä.

Kuulemma Uspenskin katedraali on Pohjois- ja Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko. Turistit eivät kuitenkaan sitä näe mereltä. Harmi!

Lintsipäivä

Lapset ansaitsevat lintsipäivänsä. Syystä tai toisesta, kaikilla lapsilla ei nyt valitettavasti ole mahdollisuuksia käydä huvipuistoissa. Tiedän sen hyvin, sillä viime kesänä se ei olisi ollut meille mahdollista. Kesällä 2013 sain Uudelta Suomelta lippuja palkintona yhdestä kirjoituskilpailun kirjoituksesta. Tämä reissu oli siis kovasti odotettu.

Maanalainen Helsinki kiinnostaa

Yle kirjoitti 29.3.2012, että maanalaisesta Helsingistä on tulossa maanalaisen rakennusosaamisen näyteikkuna. "Kaupungin maanalainen yleiskaava on tiettävästi maailmassa ainoa laatuaan ja siitä on käyty ottamassa oppia muun muassa Singaporesta asti."

Julkaise syötteitä