Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos

Emeritus höpsi kokeellisesta tutkimuksesta

Emeritus Portin ei näytä ymmärtävän eri tieteiden eroja, kuva. Kokeellinen tutkimus kohdistuu sekä toistettaviin että ainutkertaisiin tapahtumiin. Jälkimmäinen on  yleistä luonnontieteissä, edellinen käyttäytymistieteissä. Suomessa tieteenfilosofia on laajalti retuperällä... 

Tämä on täyttä höpöä: 

Ilmaston lämpeneminen ja mielenterveys

Epidemiologian professori Sir Andrew Haines (EASAC, European Academies Science Advisory Council) käsitteli 27 tiedemiehen tutkimusta, jossa selviteltiin ilmaston lämpenemisen vaikutusta ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Lämpöaallot ja tulvat vaikuttavat myös ihmisen aivoihin tuoden mukanaan muun muassa välittömiä ja pitempiaikaisia mielenterveysongelmia. Tämä tulee näkymään myös niin ahdistuslääkkeiden kuin huumausaineiden käytön kasvuna.

Mikä on kun ei ahdista?

Mietin, että mikä on kun ei ahdista, vaikka ilmastonmuutos painaa päälle ja maailmanlopulla pelotellaan. Asialle oli tehtävä jotain. Aloin jahdata ahdistusta ja lukea juuri julkaistua kirjaa, jonka punaisena lankana kulkee se, miten ilmasto ja sääolot ovat vaikuttaneet ihmiskunnan historiaan (Marcus Rosenlund: Sää joka muutti maailmaa, S&S 2019).

Ilmastoskeptikoiden harhoja 4/4

Naivit ilmastoskeptikoiden apupojat eivät ymmärrä olevansa kusetuksen kohteena, kuva. Fossiilisten polttoaineiden tuottajat murehtivat osakkeidensa arvon romahtamista lähitulevaisuudessa kun  suunnattomat öljy- ja hiilivarannot  jäävät käyttämättä.

Ilmastoskeptikoiden harhoja 3/4

Ilmastoskeptikot harhauttavat uskomushoitojen tapaan anekdoottitodisteilla. Tietyt kasvit tuottavat toki kasvihuoneissa paremmin jos hiilidioksia lisätään, mutta ei pidä sortua yleistysharhaan. Lisäyksellä on yleensä haitallisia vaikutuksia: 

Ilmastoskeptikoiden harhoja 2/4

Niinpä. Suomi on pieni maa ja aika hyvä maa. Hoitakoon muut maailman asiat, hokevat ilmastoskeptikot. Kyllä moraali kusee... 

Karmeinta on, että sairas ilmastoskeptisyys haittaa pysyvien teknologisten ratkaisijen kehittämistä, kun ”mitään ongelmaa ei ole”.

Ilmastoskeptikoiden harhoja 1/4

Tieteistä pihalla olevat höpsöttäjät ”kumoavat” usein ihmisen aiheuttaman ilmastomuutoksen näin: ILMASTO ON MUUTTUNUT ENNENKIN. Onhan se muuttunut. Mutta tätä nuo jässikät tuskin ymmärtävät: 

Virtasen kirjan ILMASTOPANIIKKI ”asiantuntijat” 4/4

Kyllä maantieteilijä Matti Virtanen tietää, että tekniikan tohtori, dosentti, ilmastotutkimuksen harrastaja Antero Ollila tietää paremmin kuin tuhannet oikeat ilmastotutkijat. 

Virtasen kirjan ILMASTOPANIIKKI ”asiantuntijat” 3/4

Maantieteilijä Matti Virtanen tietää, että fysiikan emeritusprofessori (spektroskopia)) Jyrki Kauppinen kyllä tietää: 

Virtasen kirjan ILMASTOPANIIKKI ”asiantuntijat” 2/4

Maantieteilijä Matti Virtanen on useaan otteeseen todennut, että hän kirjassaan VAIN toistaa mitä asiantuntijat ovat sanoneet. 

Eläintieteilijä Järvisen aatoksia: 

Julkaise syötteitä