Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Jalkapallo

Tekee maaleja kuin Pukki

Suomi on saanut uuden supersankarin jalkapalloilija Teemu Pukista. Neljä maalia kahdessa Englannin valioliigan ottelussa on synnyttänyt harvinaisen Pukki-buumin niin Britanniassa kuin Suomessa. Tulevaisuuden odotukset ovat korkealla. Urheilu-Suomi on sekaisin.

Lähestyn Teemu Pukin tilannetta hänen nimensä kautta. Nimihän ei tunnetusti miestä pahenna. Teemun itseluottamus on menestyksen myötä kasvanut niin, että hän luottaa maalintekotaitoihinsa kuin pukki suuriin sarviinsa. Tekee maaleja kuin Pukki!

Pohjois-Lontoon derbyn tunnelmissa

Lontoon kiihkeä paikalliskamppailu päättyi tasapeliin

Lauantaina Wembleyn nurmella pelattiin kevätkauden yksi vauhdikkaimmista ja perinteikkäimmistä derbyistä Tottenhamin ja Arsenalin välillä. Lähtökohdat otteluun puolsivat tasaista vääntöä, sillä viime aikoina loukkaantumisista kärsinyt Tottenham on pelannut alavireisesti ja hiipynyt aavistuksen liigakärkien Liverpoolin ja Manchester Cityn tahdista, kun taas Arsenal on löytänyt uuden terävän vireen ja pyrkii vahvistamaan asetelmiaan europelipaikoista.

Kun systeemi sakkaa ja prosessi polkee paikallaan – Bana Lehkosuo ulos!

 

Antti Muurinen ja Klubin nykydynastian perustukset

Katsoo asiaa miltä kantilta tahansa, on Helsingin Jalkapalloklubi kiistatta suomaisista jalkapalloseuroista se suurin ja kaunein. HJK:n viimeisimmän menestysdynastian perusti vajaa vuosikymmen sitten legendaarinen päävalmentaja Antti Muurinen, joka palautti Klubin Veikkausliigan kultakantaan pitkän kuivan jakson jälkeen vuonna 2009. Muurisen johdolla Klubi napsi neljä perättäistä Veikkausliigan mestaruutta ja loi dynastian, jota on ollut vaikea horjuttaa.

Kuningas jalkapallo ja kesäteatteri

Jalkapallon MM-kisojen alkulohkon ottelut on kohta tapulteltu. Lajihienouksien ja kisafiiliksen ohella puheenaiheeksi ovat nousseet ihan muilta estradeilta kuin viheriöiltä tutut elkeet ja manööverit.

Näytös 1 – filmaaminen

Jalkapalloon on pesiytynyt uskomaton tapa filmata ja kalastella vapaapotkuja. Loukkaannutaan hipaisusta ja kieriskellään nurmikolla kuin kuoleman kielissä.

Näyttää välillä aivan komedialta, kun miljoonia euroja tienaavat, lihaksikkaat urheilutähdet kaatuvat dramaattisesti hennosta henkäisystäkin.

Hurra, hurra, hurra Svarge!

Ruotsi voitti Meksikoa 3-0. Meksikolaiset ilahtuvat katsomossa ja ilon syy oli se, että Saksa oli häviämässä Korealle. Pienestä tai suuresta asiasta se lohtu on kiinni. Kiitos eteläkorealaisille!

Hurra, hurra, hurra Svarge!

Hurra, hurra, hurra Svarge!

Ruotsi voitti Meksikoa 3-0. Mmeksikolaiset ilahtuvat katsomossa ja ilon syy oli se, että Saksa oli häviämässä Korealle. Pienestä tai suuresta asiasta se lohtu on kiinni. Kiitos eteläkorealaisille!

Hurra, hurra, hurra Svarge!

Jalkapallohullujen juhlaviikot

Jalkapallohullujen juhlaviikot alkavat ensi viikolla. Venäjällä järjestettävää MM-turnausta seurataan kaikkialla maailmassa. Kyseessä on maailman suosituin urheilutapahtuma. Ja vaikka Suomi ei mukana olekaan, innostus meilläkin on valtava.

Eräänlaisen ennätyksen tekee Yleisradio, joka pohjustaa MM-kisoja 24 tunnin suoralla erikoislähetyksellä, joka alkaa Yle Puheen kanavalla tänään lauantaina (9.6.) klo 12. Puhetta futiksesta tulee yötä päivää: https://yle.fi/urheilu/3-10241138 Meniköhän vähän överiksi?

Omassa lajissaan maailman paras

Manchester Unitedin jalkapallojoukkueen nykyinen päävalmentaja José Mourinho on omassa lajissaan maailman paras. Seurajoukkueiden managerina hän on voittanut niin paljon Portugalissa, Espanjassa, Italiassa ja Englannissa, ettei hänen veroistaan toista ole.

Mourinho on todellakin omassa lajissaan monella tavalla. Hän on ristiriitainen persoona, röyhkeä kuin Trump, provokaattori, joka edustaa monelle jalkapallon kielteisiä puolia. Melko sietämättömän kuvan miehestä saakin, kun lukee hänestä tehdyn henkilökuvan (Julien Wolff: José Mourinho - Omassa lajissaan, Minerva 2018).

Australialaisen kriketin musta hetki

Moni suomalainen tuskin on seurannut australiaisen kriketin vuosikausiin suurinta skandaalia otsikoita pidemmälle, lyhyt yhteenveto on siis tarpeen.


 Australialaiset pelaajat syyllistyivät maaottelussa Etelä-Afrikkaa vastaan Kap-kaupungissa krikettipallon rouhimiseen hiekkapaperilla. Kundit lääppivät kentällä vähän enemmän pitoa pallon pintaan. Temppu paljastui televisiokuvista ja maailma katosi yhtäkkiä maajoukkueen alta. https://

Palloilua

 

 

Olen pitänyt puolentoista viikon taukoa pallopeleistä satunnaisia eteen putkahtaneita klippejä lukuunottamatta, olo on yllättävän hyvä.

 

Rugbymatsin voi aina korvata lukemisella tai elokuvalla ja jalkapallon sijaan kuunnella poliittisia podcasteja tai äänikirjaa. Lyhyen kokeilujakson perusteella vieroitusoireita tai yleistä elämän huononemista ei moisesta seurannut. Jokaista hetkeä, ei tarvitse täyttää pomppivan pallon katsomisella.

 

Julkaise syötteitä