Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulu

Espanjankielisten maiden vuodenvaihteen laulut

Harvoin olen ilahtunut niin paljon vuoden vaihtumisesta kuin nyt. Kuten sanoin Puheenvuorossa, 2018 on ollut armoton vuosi minulle ja monille Nicaraguassa syntyneille.

2018 tulee olemaan joka tapauksessa unohtumaton vuosi, koska työelämässä on mennyt tosi hyvin, ja koska olen osallistunut Lohjan valtuuston kokouksiin varavaltuutettuna. Onhan se mahtava asia osallistua keskusteluihin yhteisistä aiheista ja vaikuttaa yhteisiin päätöksiin.

Elämänfilosofiaa Tohmajärveltä jouluna 2018 Osa 3

Elämänfilosofiaa Tohmajärveltä jouluna 2018

Osa 3 Elämä on kestävyyslaji eli kärsimättömyyden tunnustaminen helpottaa.

Miten paljon toiset ihmiset vaikuttavatkaan suunnistuksessa oman suunnitelmani toteuttamiseen? Puhumattakaan arkipäivän elämästä! Olenko enemmän eksyksissä ihmisenä kuin rastikuntoilijana? Mitä uskallan ajatella elämästäni?

Punakuono lähti tienaamaan kilometrikorvauksia

Kerran vuodessa tositoimiin tarvittu Petteri Punakuono pääsi taas reissuun ansaitsemaan kilometrikorvauksia. Eikä niitä aivan vähää olekaan tulossa. Petteri pitää sillä tulolla itsensä jäkälässä ja heinässä mukavasti lopun vuotta, mitä nyt ihan lämpimikseen käy vähän keimailemassa turisteille kesän aikana. Mutta vain arvovieraille, sijaiset saavat hoitaa muun porukan viihdyttämisen.

Joulupukki on perinteikäs johtaja

Joulupukki on yksi maailman kuuluisimmista johtajista ja siksi erittäin kiireinen mies. Hänellä on juuri ja juuri aikaa tavata kaikkia pieniä alaisiaan. Jatkuvan kiireen vuoksi Joulupukki on delegoinut tehtäviään.

Moni miettii, mihin Joulupukin työaika oikeastaan menee. Ahkerat tontut nimittäin suorittavat kaikki Korvatunturin askareet: he siivoavat tallin ja saunan, ruokkivat pihapiirin eläimet sekä nikkaroivat ja paketoivat kaikki maailman lasten joululahjat. Joulupukin osuutta ei moni tajua epäillä, onhan hän korkeassa asemassa oleva mies.

Uuden Suomen joulupukin tervehdys

Kun minut kerran nimitettiin niinkin vaikuttavaan virkaan kuin Uuden Suomen joulupukki (vuosimalli 2018) niin tässä kaikille lukijoille yhtä syvä kumarrus kuin harras joulutoive siitä, että myös vastaisuudessa keskustellaan ihmisiksi: tiukkaa faktaa ilman henkilökohtaisuuksia.  Kuten huomaatte pukki purjehtii talvellakin.

Pukin pohdintaa

Uuden Suomen joulumuorin ja -pukin valinta on viatonta hupia ja viihdettä. Vaikka valitsijajoukko onkin rajallinen niin jollain tavalla tulos perustuu silti havaintoihin kyseisten kirjoittajien tavoista ja asialinjasta. Kun Seija-muori enemmän kommentoi niin minä teen vuorostani blogiavauksia, aivan kuten Ari huomautti. Molempia tarvitaan. Tässä pohdin hieman mitä olen oppinut matkan varrella. Osallistuminen US-blogistaniin on eräänlainen kestävyyslaji ja yritän tässä, itsekriittisestikin, kertoa miksi olen ollut mukana nyt kohta jo 10 vuotta.

Heitänkö joulukuusen nyt menemään?

Olen tottunut oikeisiin kuusiin ja siihen, että ne sitten heitetään menemään pian joulun jälkeen, varsinkin jos varisevat. Jos ne alkavat kasvaa, niin voi pitää pitempään. 

Suomessa tekokuuset ovat usein melko paljon oikeita muistuttavia. Toisin on monessa maassa. Espanjassa olen nähnyt kaikkein ällistyttävimmät kuuset: mitä tekemistä vaaleanpunaisella kartiolla on enää kuusen kanssa? No heitä täytyy ymmärtää, jos maassa ei kuusia kasva.

Joulua vietetään myös yksin

Joulu, sekä kristikunnan että markkinavoimien suuri juhla, on jälleen saapumassa sydämiimme. Lähes kaikilla suomalaisilla on siihen jonkinlainen tunneside. Joku muistaa kaiholla lapsuuden jouluja, joku stressaantuu kauppojen markkinahumussa, joku miettii riittävätkö rahat kelvolliseen jouluun.  Monelle joulu on kuitenkin onnellisen yhdessäolon juhla, jota vietetään perheen ja läheisten parissa.

Mitä lahjaksi elokuvafanille?

Tässäpä muutamia vinkkejä ja ideoita viimehetken lahjaostoksille. Tai ainakin muistilista joulun jälkeiseen alennusmyyntiin kinofiileille ja heidän sukulaisilleen.

Toisin kuin monen muun sukulaisen/ystävän/tuttavan/kumminkaiman kohdalla, elokuvafanille joululahjan ostaminen on joko helppoa tai erittäin helppoa. Kyllä helppoa! Ja vielä helpommaksi elokuvafanin muistaminen muuttuu, kun luet tämän tekstin. Tässä listattuna muutamia takuuvarmoja lahjoja ja niille perustelut.

Hyvää Joulua!

Joulu on kohta kaikilla esissä

vaikka muistot vielä kylmissä kesissä.

Joulumuoria ei tänä vuonna näy

eikä joulupukki meillä käy,

 

Silti rauhaa teille paljon haluan,

kun joulukinkkua puhtaaksi kaluan.

Juhan verbaalikisa pitää taukoa,

oliko pakko hänellekin suutaan aukoa.

 

Janne savustaa kylmää lohta,

minullakin lihat savustuu aivan kohta.

Irjan jutut tulevat aina lukuun,

joulupukki jo sonnustautuu juhlapukuun.

 

Mennikäisten joulua Sirkku palvoo,

Julkaise syötteitä