Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Joululaulut

Uusi joululaulu

Joulu Pingviinisaarella

 

Kun saari lumivalkoinen

siinsi takaa laineiden

kokka sinne käännettiin

Kapu: "Kookospähkinä nyt ankkuriin!"

 

Remprant: "Jep jep jep!"

 

Ei oo tuo saari autio lain,

vaan väkeä on tuhansittain.

Frakkipukuisten juhlintaan

kuuluu mäenlaskua ja kelluntaa!

 

Kapu: Mahtuukos tänne muita mukaan?

Remprantti: Niin, vastustaako vieraita kukaan?

Kapu: Ma oon Jones, laivan kapteeni

Mistä ulkomaisesta joululaulusta pidät eniten?

Siivoaan. Voin sanoa, että tämä on joulusiivous. Olen jo muutamia päiviä siivonnut sieltä ja täältä ja välillä istun, luen tai teen muuta. Ei oteta paineita.

Nyt istun ja kuuntelen joululauluja. Radiosta tulee todella kauniita joululauluja. Ylen radioasemien tarjonta keskittyy suomalaisiin lauluihin. Välillä soitetaan kuitenkin lauluja muilla kielillä.

Joulun pahin vitsaus - loppuunkulunut musiikki

Tämä on tietysti vain oma mielipiteeni, mutta joulu on ehdottomasti tylsin juhla kulttuurissamme ja erityisesti joulumusiikki toistettuna täysin samanlaisena vuodesta vuoteen on luotaantyöntävää. Radion kuuntelun olen lopettanut jo noin 15 vuotta sitten lähinnä soittolistojen takia, mutta joulun aikana myös TV on niin täynnä toistoa, ettei sitä voi katsoa tai kuunnella.

Kilisee, kilisee kulkunen - tai oikeammin aisakello

Mikähän lienee meille suomalaisille tunnetuin virolainen sävelmä? Ensimmäiseksi vastaukseksi olen yleensä saanut Saarenmaan valssin. Hajaääniä on kerännyt Äidin sydän (Ema süda) ja joskus jopa Kallavesj (Üksinda).

Lasten kauneimmat joululaulut

Aika mahtava juttu, että Kauneimmat joululaulut -tapahtumia järjestetään myös varta vasten lapsille. En tiedä, miten kauan erillisiä Lasten kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia on järjestetty, mutta käsittääkseni muutaman vuoden ajan ainakin. Tänään kävimme meidän seurakunnan lapsille tarkoitetussa tilaisuudessa. Tänä vuonna joululauluvihkosessa oli erikseen merkitty “lasten joululaulut”; ainakaan muistaakseni näin ei ole aiemmin tehty. 

Uusi joululaulu: "Hyasintti, talitintti"

Minulle on muodostunut eräs vähän erikoinen joulutapa: joululaulun kirjoittaminen ja sävellys. Tapa juontaa kaukaa lapsuudestani, jolloin pikkupoikana kirjoitin humoristisen joulurallin törttöilevästä pukista ja kaikista kommelluksista joita hänelle sattui. Ajattelin jakaa tämänvuotisen laulun kanssanne.

Kauneimmat joululaulut

John Lennon

 

Aina ajankohtainen anarkismi

Sylvian joululaulu

Julkaise syötteitä