Eka kerta Telluksella, jännää... Tiedän ainoastaan että en tiedä

Kaikki blogit puheenaiheesta Pseudotieteet

Kreationistit levittävät tieteenvastaisuutta

Suomessakin jopa oppinneet miehet levittävät epätietoa kreationismin / älykkään suunnittelun julistajina, kuva. Seminaarin  manifesti on uskomaton tieteenfilosofisen ymmärtämättömyyden ja olkiukkojen ilotulitus. Käyn tämän blogin kommenteissa manifestia vähitellen läpi.  

Hypetys on modernia pseudotiedettä

Pseudotieteiden ala on laajentunut ja silppuuntunut. Ennen keskeisiä pseudotieteitä olevat astrologia, grafologia, homeopatia jne. Nykyisin media voi hypettää mistä tahansa ja fiksutkin ihmiset voivat mennä halpaan.

Tuhti paketti hömppää ilman lähdekritiikin häivää

Kirjan kirjoittaneet kauppatieteen tohtorit eivät ole tiedemiehiä (kuva) eikä vanha maaginen ajattelu ole rinnastettavissa tieteen ja teknologian ilmiöihin. Hämmästyttävää kusetusta kustantamo Tammen taholta. Ja kun Sarasvuon ohjelmassa huomenna mennään tämmöisiin aiheisiin, on se helppoudessaan merkki Sarasvuon epätoivosta, ellei sitten joku skeptikko ole mukana ... Kirjassa ei viitata yhteenkään OIKEAAN tutkimukseen, joka osoittaisi, että jokin kirjan "ilmiöistä" olisi näytetty toteen uutena todellisuutena. Ilmeisesti kustantamo Tammen kuolinkouristuksia ...

MITEN ASTROLOGIA, GRAFOLOGIA JA HOMEOPATIA VOISIVATKAAN TOIMIA?

Eurobarometrin 2008 mukaan 41 % (suomi 11%) pitää astrologiaa ja 33% (18%) homeopatiaa tieteenä . Formatoitu teksti alempana kommenttiviestinä 8. Teksti on esitelmärunkoni Fuengirolan Sofiaopiston keskustelupiirissä Etuviisaat marraskuulta 2012.

Tiede, yhteiskunta ja etiikka

Luonnontieteet tutkivat pysyvää, yhteiskuntatieteet muutettavissa olevaa, etiikka merkitystä. Teknologiat rakentavat artefakteja matematiikka yhtenä niistä. Pseudotieteet huijaavat ihmisiä uskotellen, että on muka jotakin mitä ei ole. Uskonnot rakentevat maagisia pilvilinnoja.

Julkaise syötteitä